Amics de ca l'Arenas

Reconeixement a ANTONI de P. BOIX “La idealitzada realitat”

autoretrat a l'oli d'Antoni de P. BoixAntoni de P. Boix és un  artísta que ha cobert una llarga i densa etapa creativa sense defallir. Nascut a Mataró l’any 1925, va fer unes primeres passes sota el mestratge de Joan Finet, professor de dibuix i pintura al Cercle Catòlic de la nostra ciutat, amb la tossuda vocació de trobar el seu espai artístic amb plenitud i sense concessions. Exposà per primera vegada l’any 1950 i inicià des d’aquell moment un periple intens a la recerca de la seva realitat pictòrica; amb èpoques de treball a l’ombra per a una major i sincera introspecció definidora de la seva personalitat.

Professor de dibuix a l’Escola d’Arts i Oficis del 1952 al 1958 i a l’Escola Pia de Santa Anna els anys 1956 al 1958, Antoni de P. Boix va alternar la feina docent amb exposicions individuals i col·lectives, a Mataró i a Barcelona, amb èxit remarcable. Domina el dibuix, l’oli i l’aquarel·la d’una manera àgil i amb llibertat, la qual cosa afegeix una pàtina de bon fer a la seva obra, sigui paisatge, figura, natura morta o temàtica floral. Aquesta condició d’artista amb ofici, sense concessions i amb personalitat, l’han revelat com un dominador de les tècniques i cromatismes que s’ofereix en les seves pintures, d’una sinceritat palesa.

A Antoni de P. Boix li han atorgat innombrables i importants guardons per la seva participació en certàmens de pintura ràpida i concursos locals i nacionals. Ha construït un món artístic molt propi. Adherit al Reial Cercle Artístic, també ha participat a l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya i a la Sociedad Mexicana de Aquarelistas, entre altres. Plau remarcar la seva participació, des de 1984, a la Biennal d’artistes que havien passat per l’Escola d’Arts i Oficis de Mataró: Jaume i Jordi Arenas, Manuel Cuyàs, Salvador Esquerra, Jordi Puiggalí i Emília de Torres. Va participar activament en la recuperació de la mostra anual del “Sant Lluc” a la dècada dels setanta.

L’Associació Amics de Ca l’Arenas, l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Iluro, volen fer patent la trajectòria d’Antoni de P. Boix, tan meritòria per a la vida artística i cultural de la ciutat, amb uns actes a ell dedicats.

 Exposició a Ateneu de la Fundació Iluro “La idealitzada realitat”

Del 16 de Juny al 17 de juliol.

 Conferència a Can Palauet amb la participació d’Antoni de P. Boix, Manuel Cusachs i Antoni Luis.

1 de juliol.

ANTONI BOIX I BOSCH

Neix a Mataró l’any 1925

És deixeble de Joan Finet i després autodidacte:

Professor de dibuix a l’Escola d’Arts i Oficis de Mataró. Els anys 1952 al 1958.

Professor de dibuix a l’Escola de Santa Anna de Mataró els anys 1956 al 1958.

Membre del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Ex-membre de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Barcelona.

Ex-membre adjunt de la Sociedad Mexicana de Aquarel·listas.

Títol de dibuix geomètric per l’Institut Matko.

Especialista de disseny tèxtil amb tota la gamma per l’estampació.

Ha realitzat viatges d’estudi a França, Itàlia, Alemanya i Suïssa.

Guanyador de concursos de Pintura, a l’oli, aquarel·la, dibuix, cartells i dibuix gràfic.

Ha concorregut a infinitat d’exposicions col·lectives.

Guanyador del Premi Saló Nacional de l’aquarel·la

Té obra a diversos països d’Europa i Amèrica.

Cliqueu al següent enllaç per veure el programa d’actes.

Antoni de P.Boix _WEB

Deixa un comentari