Amics de ca l'Arenas

PROPERES CONFERÈNCIES

EL MÚSIC MATARONÍ FRANCESC SOLER

Benvolguts.

L’Associació Amics de Ca l’Arenas, dijous 17 de gener, iniciem l’any 2013 amb una entrevista-conferència  protagonitzada pel músic mataroní Francesc Soler, artista polifacètic nascut al carrer Pujol el 1923.  Coneixerem la seva infantesa i adolescència envoltat de l’ambient musical familiar, sabrem dels seus primers passos d’aprenentatge, l’experiència artística pertorbada pels durs anys de guerra i postguerra, la seva participació des de la música en la vida cultural i artística mataronina  i els records de tants anys dedicats a la seva professió.

Continuador de l’herència musical de casa seva -família de músics de generacions-, s’ha distingit com a violinista i director. Ha participat en orquestres, bandes i recitals, amb perseverança i fidelitat.

Francesc Soler, a més, en aquestes darrers temps s’ha dedicat a recordar aspectes de la vida mataronina, que ha publicat a Història Histriònica de Mataró, Poemes i Cançons. És en aquest llibre on es palesa la vinculació de l’autor amb la ciutat i la seva vessant poètico-musical.

L’entrevista-conferència sera conduïda per la historiadora i etnomusicòloga Maria Salicrú-Maltas, que oferirà una acurada visió del personatge i la vida cultural de la ciutat.

Us hi esperem

Dijous, 17 de gener de2013, a2/4 de 8 del vespre

ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS

Carrer d’Argentona, 64

 la seva vida dedicada a l’art musical.

Amb la intervenció de Maria Salicrú-Maltas, etnomusicòloga.

El mes de febrer Carles Maicas ens parlarà de teatre a Mataró.

Deixa un comentari