Obra dels germans Arenas

El fons d’art (pintura i escultura) dels germans Arenas està dipositat a la planta segona de l’edifici de Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró, degudament catalogat i disposat amb totes les garanties de conservació.

Si bé la quantitat d’obra ordenada i registrada del fons és considerable, n’hi ha  molta distribuïda en cases particulars de Mataró i altres indrets, que estaria bé donar-la a conèixer mitjançant el nostre blog.

JAUME ARENAS I CLAVELL

Jaume Arenas i Clavell va ser artista de gran temperament. Les seves obres ens ho demostren i tenen la singularitat de distingir-se per la personalitat que transpiren. Dominava la tècnica de l’aquarel·la amb una força extraordinària i no escatimava recursos per dotar la seva pintura d’una vivor profunda i alhora tocada d’amabilitat. Sabia fer córrer l’agua amb els colors que l’interessaven fins aconseguir el resultat que desitjava. El mar va ser el seu gran tema, perquè era home que s’hi identificava amb passió. Les llums, els horitzons, les calmes i els temporals, la placidesa de les embarcacions i els paisatges boirosos. Jaume Arenas era tot això i molt més; els seus retrats a l’aquarel·la són fets amb molta traça, profunds i desimbolts alhora; les al·legories de joventut, l’aproximació a l’escultura, la ceràmica… són aspectes artísitcs de la seva vida que no poden quedar en l’oblit. Les obres de Jaume Arenas del fons del Museu i les escampades en moltes cases particulars volem anar mostrant en aquest espai a ell dedicat.

JORDI ARENAS I CLAVELL

El petit dels Arenas, Jordi Arenas i Clavell, curós i perfeccionista, de la seva exigència en sorgí un art extraordinari. Polifacètic, dominava abastament la tècnica de l’aquarel·la, l’oli, el fresc, l’escultura…, tot amb el suport d’uns bons coneixements i un dibuix extraordinari. Era un gran dibuixant. Jordi Arenas va ser, a més, un gran treballador que no desmereix en cap de les disciplines emprades. En els apunts a l’oli, els paisatges, el retrat, la decoració mural… tot s’aguanta pel seu bon fer. Els retrats de Jordi són fruit de l’observació, la preparació, el domini i el saber combinar aparença i caràcter incidint en els trets més essencials de cadascú. Hi ha també el Jordi del detall i el  de les llums d’un senzill racó o de les abruptes cales de la CostaBrava. I el dels murals, que s’hi va dedicar amb valentia i honestedat. Tot plegat és el que anirem mostrant.

Si disposeu d’una obra dels germans Arenas  i la voleu compartir amb tothom (afegint una fotografia a la nostra galeria d’imatges), poseu-vos en relació amb nosaltres  mitjançant el nostre formulari de contacte. Molta gent us ho agrairà.

 

Deixa un comentari