Amics de ca l'Arenas

Obertura de l’exposició produïda amb motiu del centenari del naixement de Jordi Arenas (Mataró, 1920-1998)

La programació de l’Any Jordi Arenas, dedicada a la commemoració del centenari del seu naixement, s’ha vist afectada de manera crua pel Covid19, que ha alterat ostensiblement la programació de Museu de Mataró, Associació Amics de Ca l’Arenas i la col·laboració d’entitats afins a la figura de l’homenatjat. Tot ha quedat desdibuixat a l’espera de millors condicions.

Tot i així, seguint les mesures de protocol sanitari, el divendres 24 de juliol s’inaugurà l’exposició d’artistes ex-alumnes de Jordi Arenas, a la primera planta de Ca l’Arenas, que s’acompanya d’exposicions temporals a la planta baixa. La singularitat de la mostra expositiva dels ex-alumnes es dona en la voluntat que l’obra presentada sigui acompanyada d’una representativa del mestre, escollida a voluntat del participant.

S’obrí l’exposició amb una roda de premsa, on va prendre part Anna Capella, directora del Museu de Mataró, el regidor de cultura, Xesco Gomar, i altres components de la comissió organitzadora. A remarcar: la convicció que l’artista Jordi Arenas sigui reconegut més enllà dels límits locals, la publicació d’un llibre-catàleg dels actes commemoratius i la voluntat de remprendre les activitats, alterades degut a la crítica situació actual.

«Mirades polièdriques» ens presenta les múltiples orientacions i interessos del treball artístic de Jordi Arenas, per poder conèixer el personatge en tota la seva complexitat. Hem comptat amb la col·laboració dels alumnes que Jordi Arenas va destacar, demanant-los que triïn una obra del mestre i que la relacionin amb una de seva, per poder establir vincles emocionals i de referències plàstiques. Ens hem centrat a donar a conèixer la pluralitat d’obres que es conserven al seu llegat, amb les quals podrem comprendre el procés de creació de la seva producció artística i la seva implicació en molts aspectes culturals de la ciutat. Aquesta múltiple revisió de la seva trajectòria és el fil conductor dels recorreguts que hem organitzat als diferents espais de la casa: la mirada polièdrica de Jordi Arenas com a docent, amb la tria i aportació d’obres dels alumnes; la mirada com a artista, per descobrir les

tècniques i temàtiques que tractava quan componia paisatge, retrat o obra religiosa; la mirada com a músic, com a arqueòleg i com a ciutadà que va llegar la casa i la seva obra al municipi per esdevenir el centre d’art del Museu de Mataró des de l’any 2006. Els artistes i ex-alumnes que han participat en la selecció d’obra de Jordi Arenas i han aportat obra seva per formar part de Mirades polièdriques són: Francisco Cabanillas / Mariano Cabellos / Marta Canals / Josep M. Codina / Rafel Codina / Marga Cruz / Carme Garolera / Trini Gómez / Diego Guirao / Anna de Jaime / Eduard López / Antoni Luis / Margarida March / Imma Merino / Josep Mora / Josep Munné / Joan Oltra / Artur Palomer (Pal) / Perecoll / Jordi Prat / Pepi Roig / Tomàs Safont-Tria / Oscar Sanchís / Joan Solà / Roser Vinardell

Horaris de visita: Dijous i divendres de 17 a 20 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h; i diumenges d’11 a 14 h.