Amics de ca l'Arenas

MERCATS DE VENDRE A MATARÓ AL LLARG DE LA HISTÒRIA

El dijous, 17 d’octubre a dos quarts de vuit del vespre, Pilar González-Agàpito, diplomada en Ciències Socials i exregidora de l’Ajuntament de Mataró, va parlar de la història dels Mercats de vendre a Mataró al llarg de la història. El bon coneixement de la vida d’aquests núclis comercials tan importants en la vida d’una ciutat, per haver-hi nascut i viscut una bona part de la seva vida, donà un to vivencial molt proper, sobretot a la part final de la xerrada, cosa que despertà interès entre el públic, alguns dels quals coneixien bé aquella Plaça Xica que Pilar González-Agàpito tan bé va descriure en el llibre “La PlaçaXica, un petit món”.

La introducció i presentació a càrrec de Nicolau Guanyabens, President del Museu-Arxiu de Santa Maria, va servir per situar el context i la personalitat de la conferenciant. La conferència va ser presentada en dues parts: la històrica i la més entranyable. Les dues parts van ser tractades d’una manera ben diferent. La primera, erudita, basada en l’exposició dels processos mercantils que a la ciutat havia en cada etapa històrica i una segona més propera i donada al que se’n pot dir la crònica dels testimonis que van viurela PlaçaXicaels anys seixanta del segles passat.

            El públic, nombrós, va agrair el to col·loquial que amenitzà la treballada exposició de Pilar González-Agàpito sobre els mercats a Mataró.

Deixa un comentari