Amics de ca l'Arenas

Mataró recorda l’artista Jordi Arenas amb una exposició

Capgròs digital ha publicat aquest reportatge de la inauguració de l’exposició Jordi Arenas Mirades polièdriques. El divendres 31 de juliol.

Una exposició a Ca l’Arenas repassa la vida i l’obra d’un dels creadors més importants que va donar la ciutat al segle XX

El Museu de Mataró presenta una completa exposició d’un dels artistes més destacats que la capital del Maresme va donar durant el segle XX, Jordi Arenas, en el centenari del seu naixement. Ho fa precisament a Ca l’Arenas, la que va ser llar del pintor al carrer Argentona i que des de fa una quinzena d’anys és une equipament cultural de la ciutat. La mostra “Mirades polièdriques” ofereix un retrat del personatge, cabdal en la cultura de la ciutat, mostrant les seves múltiples orientacions i interessos, tant en la pintura com en altres àmbits.

L’exposició es configura a partir de la tria d’una obra d’Arenas que els seus alumnes més destacats han fet, per poder establir vincles emocionals i referències plàstiques. A partir d’aquí, el recorregut que pot fer el públic pels diferents espais de la casa els porta fins al paper que va jugar Arenas com a docent, com a pintor de paisatges, retrat o obra religiosa, el seu rol com a músic o com a arqueòleg, i també com a promotor de la cultura a Mataró.

Jordi Arenas (Mataró, 1920-1998) va ser dibuixant, pintor i escultor, autor al llarg de la seva trajectòria d’una obra de gran varietat temàtica, sobretot retrats, d’un estil habitualment realista. Va destacar també com a pedagog, ja que pel seu taller hi van passar molts dels millors artistes de la ciutat. Va jugar un paper clau en la dinamització de la vida cultural de Mataró en múltiples àmbits. Arenas va llegar el seu fons d’art i la propietat del seu immoble de residència al Museu de Mataró.

Els artistes col·laboradors

Els artistes i exalumnes que han participat en la selecció d’obra de Jordi Arenas són: Francisco Cabanillas, Mariano Cabellos, Marta Canals, Josep M. Codina, Rafael Codina, Marga Cruz, Carme Garolera, Trini Gómez, Diego Guirao, Anna de Jaime, Eduard López, Antoni Luis, Margarida March, Imma Merino, Josep Mora, Josep Munné, Joan Oltra, Artur Palomer (Pal), Perecoll, Jordi Prat, Pepi Roig, Tomàs Safont-Tria, Oscar Sanchís, Joan Solà i Roser Vinardell.