Amics de ca l'Arenas

MANEL TRENCHS, LA HISTÒRIA DE L’ART ON LINE

Trenchs IIIEl dijous 12 de maig, Manel Trenchs, Professor d’Història de l’Art a l’Escola Pia de Santa Anna, ens va posar al dia sobre els avantatges que reporta aplicar les noves tecnologies en l’ensenyament, en aquest cas de la Història de l’Art. Cosa novedosa i alhora altament interessant. Manel Trenchs és un entusiasta defensor de l’ensenyament on line, fins al punt de fer-nos adonar que la nova eina tecnològica donava totes les garanties de ser un pas endavant en l’ensenyament, fins a aconseguir una amplitud extraordinària quant a efectivitat i divulgació.

La imatge contrastada, actualitzada, també va ser un dels fets a considerar. La contraposició d’obres clàssiques amb escenes actuals dels propis alumnes també, ens va semblar, és una bona ocasió de fer entrar la vigència de l’art del passat a les noves generacions. Un fet a tenir en compte, l’art no té caducitat ni s’emmagatzema.

Manel Trenchs va fer-nos entrar en l’experiència del Wi-Fi per fer-nos adonar de les oportunitats que ofereix el treball de grup, mitjançant l’aplicació de la tecnologia d’una xarxa local sense fils. Els assistents vam participar del “joc” com si una de les seves classes es tractés. Les preguntes, esquemàtiques i centrades a fets artístics mataronins, es van seguir amb molta disposició i donava pas a un clima engrescador, com, segurament, és l’objectiu que Manel Trenchs pretén aconseguir amb els seus alumnes d’Història de l’Art.

Deixa un comentari