Amics de ca l'Arenas

L’ESCOLA D’ARTS I OFICIS DE MATARÓ

Escola de A i OQui millor coneix la vida i vicissituds de l’antiga Escola d’Arts i Oficis de Mataró i la seva evolució fins avui, l’historiador Victor Ligos, ens va oferir, el dimecres divuit de març, una documentada dissertació de les diverses etapes de la noble i antiga institució, fundada el 1886. La conferència va comptar amb molt bona assistència i molts recordaven l’enorme casalot del Carreró que donava fins el carrer d’En Palau, reedificada per a escola amb la intervenció de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.
Victor Ligos va acompanyar-se de projecció fotogràfica, amb nombroses imatges d’extraordinari valor documental, amb les quals ens va oferir un relat fidedigne situat en el temps i la història de cada moment. Una projecció molt treballada i de gran valor didàctic: les aules, les ampliacions, els horaris nocturns, els professors, els alumnes… amb el seguiment de les gestions municipals, comptables, reglamentàries i les dificultats que anaren sorgint amb el temps.
Certament, l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, des dels seus inicis va significar una millora substancial en el món de l’educació; en una ciutat que precisava bona preparació professional i, alhora, obrir-se a l’art sense diferències de classe. Victor Ligos, que en va ser alumne i anys després professor de l’Escola Professional Miquel Biada, continuadora de l’antiga escola, va desenrotllar la conferència amb exigència històrica acompanyada d’emotivitat.

Deixa un comentari