Amics de ca l'Arenas

La imatge de la Mare de Déu de la Soledat

Mare de Deu recortadaLa imatge de la Mare de Déu de la Soledat ja és presencial a la Basílica de Santa Maria. Aquestes festes de Nadal ha quedat definitivament instal·lada en l’espai on conflueix l’altar barroc del Roser i la capella dedicada a Sant Desideri. Finalment la talla de Jordi Arenas ha deixat l’amagat racó on s’havia col·locat els darrers anys.

El procés de restauració ha estat llarg i gràcies a la intervenció professional de Laia Contreras i el seu equip s’ha pogut recuperar la dignitat artística i l’expressió plàstica de la imatge que el nou emplaçament, degudament agençat i il·luminat, ha permès apreciar la bellesa de l’ornament, obra de Marià Ribas, el gest i el sofriment de la Mare de Déu. Una imatge que, pensem, oferirà gaudi espiritual i artístic a les persones que la contemplin.

Agraïm les atencions i el beneplàcit rebut des del primer moment pels mossens Barat i Segimon (antic i actual rectors de la Parròquia) i també l’adhesió del Museu Arxiu de Santa Maria. A tots moltes gràcies. Ara s’estudia la rehabilitació de les pintures murals del Baptisteri, de Jordi Arenas, un fet encara més ambiciós que amb sintonia amb el pla general de restauració de Santa Maria, es vol portar a terme.

Marmessoria Jordi Arenas

Soledad sencera

Deixa un comentari