Amics de ca l'Arenas

LA DANSA A MATARÓ

El dijous 12 de desembre, a Ca l’Arenas per primera vegada s’ha parlat de dansa, art que ha estat allunyat fins al dia d’avui en les conferències mensuals. Cosa ben estranya si es dóna el cas que a quatre passes , al mateix carrer d’Argentona, hi va néixer una gran dansarina i coreògrafa a escala internacional. Sí, ens ha visitat la Maria Rovira Viñals per oferir-nos una extensa visió del què és i representa el seu pas en el panorama artístic internacional, i, el què ha estat i pot esdevenir la dansa en el futur de la ciutat.

Amb passió i emoció, Maria Rovira féu un retrat del seu amor per la dansa ja de molt joveneta i el seus primers passos sota l’ensenyança de Roser Casanovas i Enriqueta Alum; ens parlà, també, de l’escola de dansa que va muntar a l’antic Teatre Borràs, la formació de les primeres fornades de dansarines i dansarins, la seva aposta per la dansa contemporània i la culminació de l’ambiciós projecte amb la formació de la Companyia Trànsit, que va adquirir renom enllà de la ciutat i encara més lluny. Ella havia passat bones temporades a París, Nova York, Cuba… pel coneixement i formació al costat de grans companyies i sota figures internacionals del ballet.

És així que, ben preparada, és quant s’embrancà a organitzar una companyia pròpia, Trànsit, que fos orgull de Mataró i de gran renom. Les coses no fructificaren i tot quedà encallat fins a la desaparició. Tot ho explicà amb detall i sentiment, fins al punt que s’extralimità en qualificar inadequadament les persones que van obstaculitzar el projecte. Ella, però, no ha desistit i segueix treballant per portar Mataró en un alt lloc de la dansa contemporània.

 

 

 

 

 

Fotografies, Joan Turà

 

Deixa un comentari