Amics de ca l'Arenas

La conferència de Clàudia Dubé, directora de l’Orquestra de Mataró

“L’entuiasme és la sal de l’ànima” ho afirmà el músic Amadeu Vives, cofundador de l’Orfeó Català i compositor, en una dissertació donada a Mataró el 1926, organitzada per la S.A.L. (Societat Artística i Literària), entitat de molt prestigi en el primer terç del segle XX. Frase que vingué a la memòria tot escoltant la conferència de Clàudia Dubé, el dijous 6 de juny, quan anava explicant el fervor que han posat ella i una colla de músics en la formació d’una orquestra de música clàssica a Mataró.

Explicà que, Clàudia Dubé, es va dir: “ per què no”. Ho consultà i aviat trobà músics també interessats a portar endavant el projecte. Un projecte de baix a dalt, a partir d’una Associació amb participació econòmica dels mateixos músics i diletants melòmans. El primer objectiu s’havia posat en marxa i calia reforçar-lo amb una estructura que ajudés a consolidar el propòsit. El lloc pels assajos setmanals de la nombrosa orquestra es va resoldre gràcies a l’Escola Pia de Santa Anna, que els cediren una àmplia sala i un magatzem per guardar els instruments més voluminosos. Pas a pas, l’orquestra anà agafant cos fins aconseguir uns resultats satisfactoris per presentar-se en públic.

Des d’octubre de 2015, l’orquestra ha anat oferint concerts molt celebrats i d’una programació atraient, cosa que amb pocs anys d’existència ja han aconseguit donar-se a conèixer de manera prou rellevant, essent ja una formació musical reconeguda en els ambients melòmans de la ciutat. Clàudia Dubé ens ho ha explicat amb detall i vehemència, fins al punt de cerciorar-nos que la vida de l’Orquestra de Mataró està en unes mans carregades d’entusiasme.

Fotografia: Joan Turà

Deixa un comentari