Amics de ca l'Arenas

LA CAPELLA DELS DOLORS REMEMORA PILAR ADAN (Fotos Joan Turà)

La Capella dels Dolors ha estat l’espai mirífic adient per recordar de nou la soprano mataronina Pilar Adan. El compositor Marcel Olm, que va acompanyar-la en nombrosos recitals durant més de cinquanta anys, ens ho recordava. Ella, Pilar Adan, tenia una especial predilecció per la Basílica de Santa Maria i en concret per aquesta joia del barroc català que enorgulleix els mataronins. “S’hi va casar” ens ha recordat Olm, ara com a conferenciant destinat a parlar sobre la figura de la insigne cantant. Marcel Olm va considerar que es tractava d’un marc inigualable i alhora que agraí l’encert de poder-ne disposar; gràcies a Direcció de Cultura, al rector mossèn Segimon i la disposició de Nico Guanyabens, cap del Museu Arxiu de Santa Maria.

La conferència “Pilar Adan en el record de Marcel Olm: 50 anys junts pels viaranys de la música”, donada per primer cop el 17 de maig a la Sala Polivalent de Ca l’Arenas Centre d’Art, va adquirir aquesta segona vegada un matís especialment solemne. El lloc imposava i els assistents en prenien consciència ben aviat. Tot desprenia un sentiment de gratitud, de moment per recordar. La veu de Pilar Adan registrada en CD, gràcies a l’aportació tècnica de Ramon Blanch, va acompanyar l’exposició sobre què ha estat l’exquisida soprano en el panorama musical mataroní de la segona meitat del segle XX. Una descripció acurada i analítica a càrrec de qui millor l’ha conegut en el camí de la seva carrera musical, Marcel Olm.

L’Associació Amics de Ca l’Arenas i les persones i institucions que li han fet costat, aquesta vegada l’han encertat de ple oferint una delicada i necessària rememoració en un marc incomparable.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari