Amics de ca l'Arenas

JORNADA INTENSIVA D’AQUAREL·LA, IMPARTIDA PER OSCAR SACHÍS, AQUAREL·LISTA DEIXEBLE DELS GERMANS ARENAS. UNA LLIÇÓ MAGISTRAL.

Matí del dissabte 22 de setembre, a dos quarts d’onze, Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró obrí les portes a una quarantena d’artistes i diletants de l’aquarel·la disposats a escoltar Oscar Sanchís, deixeble dels germans Arenas i artista reconegut pel seu domini de la tècnica de l’aquarel·la.

La introducció a l’extensa i intensa lliçó de l’art tan propi a l’obra de Jaume Arenas, fou el record de quan l’adolescent Oscar Sanchís entrà a les classes de Jaume com alumne i la fonda amistat que s’establí amb el mestre i el seu germà Jordi.

Amb un deix d’emoció explicà la venda de la seva primera obra, amb l’aval de Jaume Arenas, a la secretària del President Josep Tarradellas i filla de Manuel Carrasco i Formiguera. Els germans Arenas l’ajudaren molt a valorar i entendre l’art .

El diàleg entre l’artista i l’obra és essencial, és la base més important. Considera que l’academicisme és necessari per la formació de l’alumne. La visió geomètrica per situar l’espai i la taca per damunt del perfil són valors que s’han de respectar i fer-los teus com a part creativa. La bona càrrega del pinzell i la seva liquiditat hi juga de gran manera en l’aquarel·la, com també la qualitat i gradació del paper.

Després d’un petit refrigeri al pati, Oscar Sanchís exhibí el seu domini amb la realització d’una pintura acompanyada de les explicacions consegüents: la tensió del paper, els colors, l’humidejat del pinzell, els espais dominants, l’atenció a les llums i l’opacitat, els colors primaris i els complementaris…

Tarda, al Passeig del Callao, va ser el moment que cada inscrit amb els seus estris de pintura va posar en pràctica els consells rebuts. A l’ombra dels espessos arbres, amb la platja i el mar oferint la tonalitat de la llum cap al caient del dia.

Deixa un comentari