Amics de ca l'Arenas

HOMENATGE A SANTI ESTRANY I CASTANY

Si es parla d’art a Mataró a la segona meitat del segle XX, no s’ha d’oblidar la figura senyera de Santi Estrany i Castany. Fill del prestigiós artista Rafael Estrany i Ros, va dedicar la seva vida a l’art, amb passió, estudi i vocació pedagògica. Llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i doctorat en belles arts per la Universitat de Barcelona, titular de l’Escola d’Arts i Oficis de Mataró i de l’Institut Politècnic Miquel Biada, la dedicació docent no li va ser dificultat per desenvolupar una important obra creativa. La seva obra pictòrica, de geometrització atraient i lluminós cromatisme, fou exposada a Amsterdam, Londres, Nova York, París, Tóquio, Venèzia. Beijing… Egipte, Grècia, Turquia… i en col·leccions particulars. A Mataró, un gran nombre de murals realitzats amb la tècnica de l’esgrafiat embelleixen carrers i places.

         Santi Estrany fou membre del Patronat del Museu Municipal de Mataró, dirigint la programació expositiva i cultural, 1976-1982. L’any 2002 va publicar la seva tesi doctoral “L’Art Gràfic al Noucentisme”.

            La seva defunció, el 31 de maig d’aquest any, va deixar sense efecte l’homenatge que se li volia dedicar en motiu del norantè aniversari. Ara l’Ajuntament de Mataró, l’Associació d’Amics de Ca l’Arenas i l’Associació Sant Lluc per l’Art, volen recordar l’artista com es mereix i posar en relleu les seves qualitats i servei en bé de l’art i la ciutat.

 ACTES

21 de novembre 2013, dijous.

Can Palauet, Sala d’actes. 19.00 h.

Acte institucional d’Homenatge a Santi Estrany i Castany (Mataró, 1923-2013) amb la participació de Francesc Fontbona, expert en la figura i l’obra de l’artista.

24 de novembre 2013, diumenge.

Ruta guiada amb Mataró-Bus pels esgrafiats als carrers de Mataró, obra de Santi Estrany. A càrrec de Manel Trenchs, historiador de l’art.

28 de novembre 2013, dijous

Ca l’Arenas. 19.30 h.

Taula rodona. Santi Estrany, activista cultural i docent. Amb la participació de Manuel Cuyàs, Miquel Reniu i Jordi Dòria. Moderador Ramon Manent, president de l’Associació Amics de Ca l’Arenas.

 Sol.licitud de la Medalla de la ciutat a Santi Estrany.

 

 

 

17 comentaris

  1. I do not know whether it’s just me or if everyone else encountering issues with your blog.

    It seems like some of the written text in your
    posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this
    is happening to them as well? This might be a issue with my internet browser because I’ve
    had this happen previously. Appreciate it

  2. Hi my name is Tammy and I just wanted to send you a quick message here instead of calling you. I came to your HOMENATGE A SANTI ESTRANY I CASTANY | Amics Arenas page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a popular website is making sure the visitors you are getting are interested in your website topic. There is a company that you can get keyword targeted traffic from and they let you try their service for free for 7 days. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my website. http://www.dreamingson.com/r/ue

Deixa un comentari