Els Germans Arenas

Jaume i Jordi Arenas, nascuts a Mataró el 1918 i 1920, provenien d’una família de rellevant posició i envoltats de distinció. Ben aviat els germans Arenas van despuntar en el dibuix i la pintura; la guerra (1936-1939) va sotraguejar el seu inici artístic, encara no havien fet vint anys. En la immediata postguerra, però, els germans Arenas van apostar per l’art sense concessions i amb una personalitat definida. Jaume abraçà la tècnica de l’aquarel·la i Jordi es diversificà amb el domini de pintura i escultura.

La casa dels Arenas es va convertir en un punt de trobada artístico-cultural i s’hi establiren unes tertúlies que es denominaven “El Gremi de les Belles Arts”. També s’anaren consolidant unes classes de dibuix i pintura que van suposar el manteniment de l’ensenyança de les arts plàstiques en uns anys gens fàcils.

Jaume i Jordi Arenas, van fer de l’art la seva raó de ser. Jordi Arenas, el darrer dels Arenas, donà la seva casa -un senyorial immoble de finals del segle XIX obra de l’arquitecte Emili Cabanyes- a la ciutat de Mataró per a destinar-lo com a centre artístic i cultural.

Deixa un comentari