Amics de ca l'Arenas

EL MATARÓ DE JORDI CARBONELL I ROURE EN LES SEVES CARICATURES

Hem encertat. Invitàrem Jordi Carbonell a fer una mostra comentada de les seves caricatures i li semblava excessiu: “vols dir?” Arribat l’acord, el títol no va ser problema: MATARONINS QUE TOTHOM HA ESTIMAT.

Uns pocs coneixíem el seu traç i la seva percepció afinada per dotar els esquemàtics retrats dels trets més característics de cada personatge; la confessada militància mataronina i la capacitat descriptiva que li provocava la figura representada va fer la resta. A més, Jordi Carbonell és metge de

professió i escriptor. No podia fallar. Una conferència que va mantenir en tot moment el clímax necessari per no perdre el sentit del què s’exposava: una col·lecció de dibuixos sense ambivalències i l’abscripció de cadascun a un món que en Jordi ha captat i estudiat des del sentiment més sincer i particular, no exempt d’estimació. És aquí on s’endevinava el nexe del presentador amb els assistents a l’acte. La col·lecció de caricatures prenia vida perquè el retrat no era tan sols sobre paper sinó que ell, en Jordi, li donava aquell toc humanista que t’arribava.

A més, la conferència del dijous 21 de març no ha estat un garbuix sense ordre ni concert, el compartiment de cada grup era ben explícit: els alumnes de l’acadèmia de dibuix de Jordi Arenas, els amics excursionistes, els companys metges, els polítics, els actors socials i les personalitats ciutadanes. Un Jordi Carbonell que va saber comunicar-ho amb fluïdesa narrativa, per la sinceritat en què ho exposava i l’apassionada disposició per ser amic dels amics.

Fotografia Joan Turà

Deixa un comentari