Amics de ca l'Arenas

EL MAR BATEGANT GRONXÀ L’EXCEL·LÈNCIA

El diumenge 1 de juliol, el Concert del Cor Ciutat de Mataró ha estat un regal, no podia ser d’altra manera: el record del Centenari del naixement de Jaume Arenas mereixia una vetllada d’alta qualitat artística i ben cert que ha estat així. En la presentació Marcel Olm recordà també el 20è aniversari de la defunció de Jordi Arenas.

El pati de Ca l’Arenas, estrenat el nou paviment, va aplegar una notable concurrència, la qual va saber apreciar l’oferta musical del Cor Ciutat de Mataró sota la direcció de Jordi Lluch i Arenas, amb unes veus riques i ajustades, fins aconseguir una interpretació sense escletxes ni disfuncions i sabent donar a cada peça el to adequat que requereix. La direcció de Jordi Lluch i Arenas, sempre tan acurada en el fraseig i la modulació de les veus, va saber donar el caliu necessari oferint unes peces amoroses d’entrada i amb el mar com a sentiment d’inspiració la part final del programa. Un retrat suggeridor de la tendre personalitat, emocional i romàntica, del gran dels germans Arenas, en Jaume. Cadascuna de les cançons va penetrar en la col·lectivitat de l’auditori, generant un clímax suggestiu compartit.

La primera part, la sensació de trobar-nos en aquell aire fi que desprèn el sentiment amorós va ser total. El sonet 18 de W. Sha kespeare (Shall I compare the…) aconseguí efectes gratificants, mantinguts amb el Madrigal de Cristòfol Taltabull. Quant a la part dedicada al mar -Jordi Lluch en va fer la introducció- s’obrí amb Dóna’m la mà de Salvat-Papasseit, on el mar i l’amor són compartits. Veles e vents d’Ausias March, La calma del Mataroní Nicolau Guanyabens, Canción de cuna… de Xavier Montsalvatge i Amor mariner de Pere Quart, entre altres, van completar la vetllada.

Els insistents aplaudiment van obligar que el Cor Ciutat de Mataró interpretés una Havanera, molt celebrada.

Fotos de Joan Turà.

Deixa un comentari