Amics de ca l'Arenas

Dissabte 22 de març, Matinal Punsola

Matinal Foto-Portada El suggeriment de Jaume Vellvehí, President del Grup d’Història del Casal, recolzat per Nicolau Guanyabens, del Museu Arxiu de Santa Maria, d’organitzar una Sessió d’Estudis dedicada a Josep Punsola, va semblar un bon projecte des del primer moment. Calia concretar-ne l’abast i posar-lo a la pràctica. L’Associació Amics de Ca l’Arenas proposà que es fes a la sala polivalent del Centre d’Art, prèvia notificació al Museu de Mataró.

El dissabte 22 de març a les 10, s’inicià la Matinal Punsola amb quatre ponències i una presentació. D’entrada, Ramon Manent, President de l’Associació Amics de Ca l’Arenas donà la benvinguda als participants inscrits (35) i Àngels Soler, Conservadora del Museu de Mataró, exposà amb detall la programació de l’acte que, féu notar, enllaçava perfectament amb la part expositiva de la temporada a Ca l’Arenas: Art a Mataró, 1942-1958: els anys de postguerra.

Les ponències inicials: Josep Punsola: cel·luloïde amb essència de poesia, M. Encarnació Soler i Els cenacles mataronins a la postguerra, Josep Puig, Francesc Masriera i Manuel Cusachs, ocuparen la primera part.

L’intermedi, al pati, fou ocasió d’intercanvi d’opinions i conversa, amb cafè, coca i refrescos.

A la segona part, la presentació de Punsola. Recull 4, Francesc Rogés, donà pas a Una obra inèdita de Josep Punsola: Pèndol (De l’ònix de les hores), Jordi Malé. I la  ponència Espriu i Punsola: bressolats per les mateixes ones, Mercè Bruguera i Roser Trilla, va tancar la Matinal.

Si es vol fer una valoració d’aquesta Sessió d’Estudis ha de ser veritablement en positiu. Les ponències treballades amb rigor, erudició i delicadesa, cosa d’agrair, van ser seguides amb interès i estudi pels assistents, inscrits prèviament. Ajuntaament de Mataró, Ca l’Arenas Centre d’Art, Associació Amics de Ca k’Arenas, Grup Història del Casal i Museu Arxiu de Santa Maria, se’n senten satisfets i consideren la possibilitat d’unes periòdiques jornades d’estudis a Ca l’Arenas.

Matinal Punsola Foto Merce

Deixa un comentari