Amics de ca l'Arenas

Conferència i projecció d’obres d’Antoni de P. Boix

conf-boixTancar bé els actes de reconeixement a Antoni de P. Boix era un propòsit anunciat, no hi havia excusa. És així que un cop haver celebrat l’acte a Can Palauet i just acabada l’exposició a la sala de la Fundació Iluro, els mesos de juny i juliol,  es va pensar en celebrar un acte a la sala polivalent de Ca l’Arenas, el dijous 20 de novembre, on el mestre Boix ens dónes a conèixer la seva capacitat pictòrica i el recorregut creatiu.

És així que, amb la seva aprovació, es va fer un recull de l’obra que és a casa seva, col·leccionant i fotografiant dibuixos, aquarel·les, olis i cretes, per fer una aproximació, la més didàctica possible, d’una vida dedicada a l’art amb sensibilitat i tossuderia. Una aproximació, perquè la dificultat de fer una completa mostra de tants anys de batallar amb passió per fer sorgir d’ell mateix la seva afinada sensibilitat i bon fer, requereriria un treball molt més complet. El mateix Boix va denominar de col·lecció i no de selecció aquest acte a ell dedicat.

Exposat aquest fet, es pot dir sincerament que la passada de l’obra, comentada per ell i amb la intervenció moderadora de Ramon Manent, va donar ocasió d’arribar a conèixer-lo com a persona i com a diletant de la pintura, fins a fer-ne el seu motiu de vida. Ens oferí la prova de la seva destresa i capacitat, de l’estudi del color, del concepte i l’evolució, sempre amb la sinceritat per davant.

No hi ha dubte que tots els que vam seguir les seves explicacions, en van extreure un agradabilíssim sentiment de saber alguna cosa més l’art en el sentit més pur: la passió i l’emoció. Al final, entre altres intervencions dels assistents, va parlar la filla de l’artista, exposant amb emoció la vida del seu pare dedicada a l’art.

 Actes programats

 Dijous 17 de novembre. Pep Andreu. Televisió

Desembre.   Jordi Lluch. La música dels Pastorets.

Gener 2017.  Jordi Grisó. Mosaics hidràulics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari