Amics de ca l'Arenas

CONFERÈNCIA DE CARE SANTOS

???????????????????????????????L’escriptora mataronina Care Santos és una de les autores més llegides del nostre país. La seva obra ha estat traduïda a una vintena d’idiomes i ha obtingut importants premis. La seva extensa producció va des del conte i la literatura juvenil fins a la narració de gran format. Darrerament ha publicat obres que han adquirit una notable difusió (Habitacions tancades, Desig de xocolata…entre altres)  La primera, Habitacions Tancades, ben aviat la podrem veure a la televisió.

 Care Santos, el dimecres 8 d’abril a la sala polivalent de Ca l’Arenas, va oferir-nos una conferència sota el títol Escriure per recordar. Un tema suggerent que oferia un interès afegit que no va tardar gaire en interessar-nos de ple. Ella, l’escriptora, ens confessà que no es deixava portar per la fabulació en presentar els fils argumentals de les seves novel·les, abans hi havia un llarg treball d’investigació, per així portar la trama argumental fins a tocar la realitat. Explicà que era una persona que pouava a fons la vida i la història per donar una solidesa temàtica que s’aguanti. I llençà un repte: “Sabeu els noms i cognoms dels vostres besavis?”. “I de tots els  rebesavis?” va insistir.  Ens convidà a fer-ho.

 Al llarg de la conferència va quedar palès que en la Care Santos hi ha un gruix cultural de primer ordre, un ofici assolit i un orgull mataroní que no pot amagar. Una conferència enriquidora feta amb amabilitat, erudició i col·loquialment. Tots ens vam sentir atrapats.

Deixa un comentari