Amics de ca l'Arenas

Commemoració del centenari del naixement de Jordi Arenas

Benvolguts/des.

La commemoració del centenari del naixement de Jordi Arenas ha estat profundament modificada, degut a la compromesa i delicada situació en què ens trobem i que esperem es resolgui tan aviat com sigui possible. Tot i així, us volen fer partícips dels darrers actes que s’han portat a terme i dels que podreu seguir aquest 2020:

El dissabte 10 d’octubre, a la Basílica de Santa Maria, es va fer una visita guiada a les obres de Jordi Arenas que hi ha a l’església. Dues sessions, una matí i altra tarda. A càrrec d’Agora Maresme Serveis Culturals i organitzada per Associació Amics de Ca l’Arenas, Basílica de Santa Maria i Museu Arxiu de Santa Maria.

Del 23 d’octubre al 29 de novembre OBRES EN COL·LECCIONS PRIVADES, al Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mataró, organitzada per Associació Sant Lluc per l’Art. Vint-i-quatre obres cedides per particulars, ocasió única per veure-les conjuntament. Una exposició difícil de repetir per la complexitat de reunir obra dispersa i per la bona disposició dels cedents. Marines, paisatges, figura i retrats, ben representatives de la qualitat i productivitat del mestre Jordi Arenas.

Del 24 de juliol de 2020 al 29 de febrer de 2021 a Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró, JORDI ARENAS MIRADES POLIÈDRIQUES, es manté la part dedicada a les obres dels alumnes, també la temàtica i la biogràfica. Després de mostrar els paisatges de Jordi Arenas s’han renovat els espais de la Galeria i la sala dos. A la galeria, aquesta vegada dedicada al retrat, i a la sala dos es mostren guixos, motlles i projectes de les obres públiques de l’artista. Una ocasió per comprovar la delicadesa i alhora domini tècnic de Jordi Arenas (llapis, aquarel·la, carbó, tinta…) des de la intimitat del retrat.

A partir del 18 de desembre i fins el 29 de febrer del 2021 es mostrarà a la Galeria els esbossos de l’obra religiosa i a la Sala 2 el documental fet pel programa Creure Avui en què Jordi Arenas ens explica el seu sentiment i compromís a l’hora de compondre i pintar.

Quadres de l’Exposició Obres en col·leccions privades al Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics (Fotògraf: Miquel Jaume)

Un racó de Mallorca

Cavall Bernat- Cala Sant Vicens -Mallorca

 

Paisatge

Jove tunisià

 

 

 

               Retrat Ioia Floriach

 


Retrat Josep Serra

 

Marina

Marina (apunt)