Amics de ca l'Arenas

ACTE PRESENCIAL AL CEMENTIRI EN COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DEL NAIXEMENT DE JORDI ARENAS MATARÓ 7 DE NOVEMEBRE DE 2020

Estimades i estimats amics :

Avui, 7 de novembre de 2020, en aquest lloc on vint-i-dos anys enrere vàrem donar l’últim adéu a Jordi Arenas, ens hi trobem uns quants amics i amigues fidels, perquè es compleixen exactament 100 anys del seu naixement.

Si aquest any no haguéssim estat sotmesos tràgica i dramàticament a l’assetjament de la pandèmia, aquest trobada tindria lloc en un altre lloc i circumstàncies, segurament envoltats de més companyia i la celebració hauria estat el comú denominador de la jornada.

Malauradament, la realitat s’imposa i ens trobem aquí.

Si jo fos un intel·lectual trobaria 50 motius per a justificar aquests fets i aquests instants presents, igualment com podria exposar-ne 50 més per justificar el no fer res o ben poc.

Però a mi, que no calço d’aquest peu, ja sabeu que em mou més el sentiment i l’entranya més que no pas les enraonades elucubracions d’historiadors, analistes i opinadors .

Avui no estem commemorant – m’ho diu el cor – sinó celebrant que fa 100 anys a Mataró va néixer , per sort, una persona , un mataroní de soca-rel, com Jordi Arenas que, mentre va viure i fins els seus darrers dies d’existència, va deixar una empremta fonda en tots nosaltres i la seva ciutat (encara que aquesta no sempre li ha correspost ) que vam gaudir de la seva amistat i mestratge.

Celebrem, doncs, l’inici d’aquella vida que es barrejaria amb les nostres i ens conferiria per sempre la seva influència , en major o menor mesura, sobre nosaltres.

Celebrem el que d’en Jordi Arenas duem dins nostre i que ens fa comprometre’ns a que dedicarem els nostres esforços a recordar-lo amb joia, tot agraint el seu llegat immaterial, els seus valors i principis, que formen part del camí que fem cada dia.

I voldria afegir – apart de dir quant estimàvem en Jordi – que durant aquest any ( que avui comença ) ens dedicarem a honorar i reconèixer la seva memòria i la importància com a persona, ciutadà, amic i artista. Em l’ordre que vulgueu.

Demano un aplaudiment per a Jordi Arenas i formulo el desig de què Mataró i el nostre país no l’arraconi i li concedeixi la categoria de fill il·lustre.

T’estimem, Jordi.

Antoni Luis

Deixeble i marmessor del llegat de Jordi Arenas.