Amics de ca l'Arenas

Robert Lleonart, arqueologia en estat pur

???????????????????????????????

La conferència sobre dòlmens i menhirs del dijous 14 d’abril, de l’arqueòleg Robert Lleonart,  ens va situar en un estrat de la prehistòria  que sovint hi passem de puntetes: el sentit i l’explicació de les pedres per conèixer la cultura i la vida, amb limitacions, del món anterior als ibers i la romanització. I en això en Robert ens va delectar amb una disertació coherent i posada a l’abast dels assistents.

Robert Lleonart és arqueòleg de pedra picada, mai tan ben dit, i els seus coneixement sobre el tema tenen la consistència que només es dóna a base d’estudi i dedicació. La història dels inicis investigadors a banda i banda de la serralada del litoral, els primers descobriments, els homes que ho van portar a cap, les associacions capdavanteres, la recuperació de monuments megalítics -els errors també-, la classificació i estudi… tot portat a cap amb una alta valoració, com a aportació cívico-cultural de molta volada. Robert Lleonart ho va saber trametre amb precisió i coneixement.

Ens va informar sobre la tipologia i sentit que els antics donaven a les pedres, l’estudi del seu significat, la incorporació de nous elements i l’ampliació amb recents descobertes. Entenedor i amb el suport d’una projecció molt ben estructurada. Robert Lleonart, a més, va saber oferir el seu entusiasme pels estudis megalítics i ho va fer de manera didàctica i oberta, la qual cosa va ser molt ben acollida pels assistents a la conferència. Conferència presentada per Antoni Roca, company d’excavacions de Robert Lleonart.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Solve : *
2 + 26 =