Amics de ca l'Arenas

MARCEL OLM, UNA VIDA DEDICADA A LA MÚSICA

???????????????????????????????Els actes de reconeixement a la figura i l’obra de Marcel Olm  que l’Associació Amics de Ca l’Arenas ha organitzat aquest mes de novembre, han superat les expectatives. Un èxit total. Les consultes que vam fer acreditaren l’encert d’haver escollit Marcel Olm, pianista i compositor amb una trajectòria extraordinària. Es va parlar amb persones de reconegut valor musical i van corroborar l’encert. Francesc Cortés, Jordi Lluch i Joan Vives, ens van comunicar que podíem disposar d’ells en tot i per tot. Gràcies.

 El següent pas va ser oferir la idea a l’Ajuntament de Mataró. Des del primer moment es va comptar amb el seu suport. El programa s’anà perfilant i concretant, donant pas a un ambiciós cicle de tres actes que per portar-los a cap també calia demanar la col·laboració de Foment Mataroní i de l’església de Sant Josep. Cap pega, Ramon Salicrú, president de Foment Mataroní, i mossèn Segimon, rector de Sant Josep es posaren a la nostra disposició. Marcel Olm, amic i component de la junta de l’Associació, s’ho mereixia i els actes es van organitzar amb la consegüent sorpresa per part seva.

El divendres 13 de novembre, al Foment Mataroní, Cristina Casale, pianista de brillant trajectòria internacional, ens va oferir un concert amb sis obres de Marcel Olm, al costat del P. Antoni Soler, Frederic Mompou i Isaac Albéniz. Cristina Casale donà una lliçó interpretativa, d’una finesa i sensibilitat que el nombros públic assistent ho va agrair. En aquest tast concertístic vam poder apreciar l’íntima exquisidesa de Marcel Olm i la sintonia que hi ha entre el compositor i la intèrpret.

L’endemà, dissabte 14, a Can Palauet, Joan Vives, persona vinculada al món musical, divulgador de renom i intèrpret flautista de molt bon registre, va moderar la conferència-col·loqui Joan Vives parla de música amb Marcel Olm. La conversa que inicialment havia de ser dual, es va veure incrementada amb la participació de Cristina Casale, que va voler ser-hi present de manera efectiva. Joan Vives, molt bon comunicador, va orientar el col·loqui de manera que féu sortir el bo i millor de l’homenatjat. Cristina Casale hi afegí el toc encertat d’una persona que valora l’obra de Marcel Olm. La sala de Can Palauet va quedar petita.

La qualitat interpretativa del Cor ciutat de Mataró, sota la direcció de Jordi Lluch, el divendres 27, va excel·lir amb l’estrena del Miserere, Op. 88, de Marcel Olm. L’obra fou precedida de tres peces molt evocadores dels mestres Ferran Sor, Pau casals i Josep Vila i Casañas. Un concert que tancà el cercle dedicat a Marcel Olm  de la millor manera: una de les quatre grans obres, entre les més de cent, amb què compta la seva fructífera i dilatada producció musical. Marcel, per molts anys!

   Concert Cor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *