Amics de ca l'Arenas

L’ESCOLA D’ARTS I OFICIS DE MATARÓ

Escola de A i OQui millor coneix la vida i vicissituds de l’antiga Escola d’Arts i Oficis de Mataró i la seva evolució fins avui, l’historiador Victor Ligos, ens va oferir, el dimecres divuit de març, una documentada dissertació de les diverses etapes de la noble i antiga institució, fundada el 1886. La conferència va comptar amb molt bona assistència i molts recordaven l’enorme casalot del Carreró que donava fins el carrer d’En Palau, reedificada per a escola amb la intervenció de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.
Victor Ligos va acompanyar-se de projecció fotogràfica, amb nombroses imatges d’extraordinari valor documental, amb les quals ens va oferir un relat fidedigne situat en el temps i la història de cada moment. Una projecció molt treballada i de gran valor didàctic: les aules, les ampliacions, els horaris nocturns, els professors, els alumnes… amb el seguiment de les gestions municipals, comptables, reglamentàries i les dificultats que anaren sorgint amb el temps.
Certament, l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, des dels seus inicis va significar una millora substancial en el món de l’educació; en una ciutat que precisava bona preparació professional i, alhora, obrir-se a l’art sense diferències de classe. Victor Ligos, que en va ser alumne i anys després professor de l’Escola Professional Miquel Biada, continuadora de l’antiga escola, va desenrotllar la conferència amb exigència històrica acompanyada d’emotivitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *