Amics de ca l'Arenas

Conferència de Josep Gordi i Serrat

???????????????????????????????El professor de Geografia a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Josep Gordi i Serrat, el dimecres 9 de març, va presentar el seu darrer llibre, “Tornar a la natura”, a la sala polivalent de Ca l’Arenas. Josep Gordi se’ns mostrà com a persona entusiasta i estudiosa dels elements anímics i espirituals que proporciona la naturalesa, si es viuen amb intensitat i dedicació. El mar, els boscos, les muntanyes, els rius… són elements que conviden a trobar sentit i gaudi per la bellesa del món.

 Ho va fer projectant uns gràfics explicatius,  acompanyats  de fotografies dels paisatges adients a cada element. El llibre, va explicar, s’argumenta amb el retrobament de dos amics de joventut que refan la relació mitjançant un epistolari on es manifesten disposats al retorn a les sensibilitats i els valors immaterials de les persones amb la naturalesa.

La conferència, ben estructurada, fàcil i entenedora, va donar pas a un col·loqui complementari. Josep Gordi i Serrat va oferir el llibre a un preu reduït i hem estat molts els que l’hem adquirit. Un llibre d’estil directe i molt donat a invitar a deixar-nos portar per la bellesa, m’atreveixo a dir mística, de la naturalesa. Per mostra, un petit paràgraf: “Entendre el bosc com un espai de contemplació i meditació em fa pensar en sant Francesc, qui es retirava a pregar, a comunicar-se amb Déu als alzinars que hi ha al voltant de la ciutat d’Assís. En aquest cas, el bosc feia les funcions de temple, els troncs actuaven de columnes i, les capçades dels arbres, de voltes i vitralls que filtraven la llum per afavorir el recolliment (…)”. Escriu en Bernat, un dels protagonistes del llibre.

3 comentaris

  1. It’s actually a great and helpful piece of information. I am glad that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing. ecgfbbfbdfee

  2. Retroenllaç: vioglichfu.7m.pl

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Solve : *
28 ⁄ 7 =